Κάτι σαν πρόλογος

Στο ποδόσφαιρο οι άντρες είναι πολύ δύσκολο να συμφωνήσουν σε κάτι, καθώς, αν και οι άντρες γενικά συμφωνούν εύκολα, στη μπάλα είναι κανόνας ότι πρέπει να διαφωνείς με τον άλλο, ακόμα κι αν κατά βάθος έχεις την ίδια άποψη μαζί του.

Το ποδόσφαιρο είναι το μοναδικό θέμα που οι άντρες μπορούν να κουτσομπολεύ-ουν με τις ώρες. Και το ποδόσφαιρο είναι το μοναδικό πράμα που όσο κι αν το πα-ρακολουθούν οι γυναίκες, δε θα το καταλάβουν ποτέ όσο το καταλαβαίνουν οι ά-ντρες.

Μερικές φίλες μου με παρακάλεσαν, κατά τη διάρκεια του μουντιάλ, να σχολιάσω κάποια παιχνίδια που είτε δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν, είτε θέλησαν να α-κούσουν και μια αντρική προσέγγιση των αγώνων.

Προσπάθησα με απλά λόγια να τους εξηγήσω ορισμένες λεπτομέρειες του παιχνι-διού, συμπεριλαμβάνοντας μερικά ψαγμένα μυστικά που θα τους επέτρεπαν να πουλήσουν μούρη σε συζητήσεις για το ποδόσφαιρο που ενδεχομένως να έκαναν με άντρες στο μέλλον.

Από τη στιγμή που τα παιχνίδια είναι ανάμεσα σε εθνικές ομάδες, σκέφτηκα να προσθέσω και κάποια στοιχεία για τις χώρες που αναμετριούνταν κάθε φορά, για να μπορέσουν να γίνουν κατανοητές οι διαφορές ανάμεσα στους αντιπάλους σε όλα τα επίπεδα, και όχι μόνο στα ποδοσφαιρικά.

Θέλω να πιστεύω ότι κάλυψα πολλά κενά που υπήρχαν πριν το μουντιάλ για ένα θέμα που πάντοτε αποτελούσε κάτι σαν «αχαρτογράφητα νερά» για πλάσματα που γενικά και διαχρονικά, θέλουν να τα ξέρουν όλα.

Το χιλιοειπωμένο θέμα του οφσάιντ δεν το ακούμπησα καθώς έχει καλυφθεί πλήρως πλέον. Πρόκειται για μια φάση που ο αμυντικός δεν καλύπτει τον επιθετικό και αυτός είναι πολύ μπερδεμένος ακόμα και δεν τον χωρίζει.

Από |2018-09-29T23:23:13+00:00Ιούνιος 14th, 2018|Μουντιάλ 2018|0 Σχόλια