Ανάποδα κουμπιά

Την ώρα που μου έφερνε τον καφέ μου (φρέντο εσπρέσσο μέτριο με μαύρη, μη με περνάτε και για κανα βλάχο) χτες το πρωί η σερβιτόρα σε γνωστό καφέ, γνωστής επαρχιακής πόλης, κράτησε το χέρι της λίγο παραπάνω στο ποτήρι όπως το ακουμπούσε στο τραπέζι και κοιτάζοντάς με με νόημα στα μάτια σχημάτισε με τα χείλη της τη λέξη «Γαλλία»… (αλλού πήγε το μυαλό σας αλλά σας διαβεβαιώ ότι είπε Γαλλία, μόνο)

Δυο πράγματα δε μπορώ να κάνω στη ζωή μου. Να φάω φέτα και να χαλάσω χατίρι σε σερβιτόρα, οπότε θα σας μιλήσω για το ματς Γαλλίας – Δανίας που έγινε νωρίς σήμερα το απόγευμα.

Για τη Γαλλία υπάρχουν λίγα που δε ξέρετε. Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτή τη χώρα των ηρώων που άφησαν το Χίτλερ να φτάσει στο Παρίσι μέσα σε 4 ώρες στον β’ Παγκόσμιο πόλεμο; Τι να πει κανείς για αυτούς τους μετρ της μαγειρικής που έχουν ως εθνικό τους πιάτο τα βατραχοπέδιλα, σόρρυ, τα βατραχοπόδαρα! Τι να πει κανείς για το λαό που η αγάπη του στο νερό και την καθαριότητα τους οδήγησε στην ανακάλυψη των αρωμάτων, αντρικών και γυναικείων! Τι να πει κανείς για ένα λαό που έχει τόσο τακτ στην τεμπελιά που τον καιρό που οι πλούσιοι φεουδάρχες είχαν υπηρετικό προσωπικό αυτό έντυνε μόνο τις γυναίκες, γι’αυτό και τα αντρικά πουκάμισα έχουν ανάποδα τα κουμπιά σε σχέση με τα γυναικεία!!

Ποδοσφαιρικά η Γαλλία έχει μια τεράστια παράδοση σε τεράστιους ποδοσφαιρι-στές χωρίς όμως ανάλογα πολλές διεθνείς επιτυχίες. Όλο κάτι γινότανε και οι μεγάλες ομάδες που κατά καιρούς εμφάνιζε η Γαλλία στο τέλος δεν τα καταφέρνανε. Το ‘82 στην Ισπανία ενώ είχαν μια τεράστια ομάδα, πλακώθηκαν γιατί ο Ζαμβιόν πήδαγε τη γυναίκα του Μπελόν, αμφότεροι συμπαίχτες στην εθνική τότε. Το 2002 στην Κορέα, όντας ήδη εστεμμένοι πρωταθλητές κόσμου από το ‘98, τσακώθηκαν τόσο πολύ με τον προπονητή τους που χρειάστηκε ένα φαξ του υπουργού αθλητισμού για να γίνει προπόνηση μετά από την ήττα από τη Σενεγάλη.

Σε κάθε περίπτωση οι Γάλλοι είναι ένας πολύ ενδιαφέρον λαός και το ποδόσφαιρό τους συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου. Η Δανία πάλι δεν έχει τίποτα να αντιπαρατάξει απέναντί τους. Εκτός ίσως από τον ηρωισμό που επέδει-ξαν στον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο, αφού παραδόθηκαν στον μοτοσυκλετιστή του Χίτλερ όταν τους πήγε το τηλεγράφημα με τα χαμπέρια του Αδόλφου. Η Δανία είναι γνωστή για τα γουρούνια της, που μαζί με τους άντρες, που ως γνωστόν είναι όλοι γουρούνια, είναι περισσότερα από τους επίσημα πολιτογραφημένους Δανούς, άσπρους και μαύρους, γιατί η Δανία είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που ανταγωνίζεται τη Γαλλία σε αριθμό μαύρων ποδοσφαιριστών!! Κι επειδή στη Δανία ο ήλιος για να σε μαυρίσει πρέπει να σε δέσουν μωρό πάνω στο άγαλμα της γοργόνας στο λιμάνι της Κοπεγχάγης και να σε λύσουν μόλις συνταξιοδοτηθείς, καταλαβαίνετε ότι οι μαύροι της εθνικής Δανίας δεν είναι Δανοί, αλλά τι να κά-νουμε τώρα γαμώ την παγκοσμιοποίησή μου μέσα, έτσι είναι αυτά και τραβάτε να τ’αλλάξτε εσείς αν θέτε.

Λοιπόν, πριν το ματς οι Γάλλοι ήξεραν ότι μόνο αν έχαναν θα μπορούσαν να χά-σουν την πρώτη θέση, και οι Δανοί ήξεραν πώς μόνο αν έχαναν κινδύνευαν να χά-σουν τη δεύτερη. Οπότε δεν έχασε κανείς, και είχαμε το πρώτο ματς του μουντιάλ που δε μπήκε κανένα γκολ, και προκρίθηκαν κι οι δύο, και για αυτό το ματς δεν έ-χει να πει κανείς τίποτα άλλο, παρά μόνο ότι έμοιαζε λίγο με τένις αφού η κάθε ο-μάδα καθόταν στο δικό της μισό και δεν πλησίαζε καθόλου την αντίπαλη περιοχή μη γίνει καμιά μαλακία και τρέχουμε στο τέλος και ο διαιτητής στο 90’ σφύριξε
δυνατά για να ξυπνήσει την ομάδα διαιτητών του VAR που είχε αποκοιμηθεί στο δωματιάκι. Ορκίζομαι μάλιστα ότι μόλις ξεκίνησε το ματς, το σέντρε μπακ της Γαλλίας έσκυψε κι έδεσε τα κορδόνια του στο χώρο της σέντρας (στο κέντρο του γηπέδου είναι αυτό κορίτσα, και όπως καταλάβατε το σέντρε μπακ και η σέντρα προέρχονται από την ίδια λέξη, το σεντερ, που σημαίνει κέντρο) κι αυτό είναι πα-λιό σινιάλο ότι το ματς θα πάει λάου λάου και δε θα έχουμε λιγούρες.

Επίσης ο κόσμος τις σφύριξε πολύ και τις δύο ομάδες γιατί ειδικά στα τελευταία λεπτά οι παίχτες περπατάγανε πιο αργά από όσο μετά από τρεις ώρες ψώνια με τη γυναίκα τους. Παρόλα αυτά, μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων των 4 ομί-λων, από τους 8, έχουν προκριθεί μόνο ομάδες από την ευρώπη και τη λεγόμενη λατινική αμερική, κι ας μας έχουν σκοτίσει τον κώλο οι αφρικάνοι, οι κεντροαμε-ρικάνοι και οι ασιάτες ως τώρα, δεν έχει περάσει κανείς.

…οπότε εγώ βρίσκω την ευκαιρία να πω δυο λόγια για την Αργεντινή, την πιο προβληματική ομάδα από τα λεγόμενα «φαβορί», που πέρασε στην τσίμα α-πόψε και να δω με ποιον προπονητή θα πάει να παίξει στο υπόλοιπο μουντιάλ που ο δικός της μοιάζει με σεφ έτσι κοντός, φαλακρός, με τατουάζ μανίκια που είναι και που στη πραγματικότητα είναι ο στραβοκάνης ο Χαράμ πίτες ζυ-μώνει, γιε μου πού πας, μάνα θα πάω στα καράβια…

Οι αργεντίνοι προπονητές φαίνεται ότι έχουν ένα θέμα με την εμφάνισή τους σε αυτό το μουντιάλ, καθώς εκτός της Αργεντινής, αργεντίνο προπονητή έχει και το Περού, που όπως βλέπετε στην παρακάτω φώτο είναι σα σερνικιά γριά…

Από |2018-09-29T23:23:13+00:00Ιούνιος 26th, 2018|Μουντιάλ 2018|0 Σχόλια