Ισχυρός στη πρώτη, αδύναμος στη δεύτερη…

Θα δούμε τι κληρώσεις θα κάνει ο ΠΑΟΚ τον Ιούλιο του 2019…

Κατ’ αρχήν θεωρούμε δεδομένο ότι το πρωτάθλημα στην Ελλάδα θα το πάρει ο ΠΑΟΚ.

Επίσης θεωρούμε δεδομένο ότι το πρωτάθλημα

στην Αυστρία θα το πάρει η Σάλτζμπουργκ,

στην Ελβετία η Γιουνγκ Μπόυς,

στην Ολλανδία ένας από τις Αϊντχόβεν και Άγιαξ,

στην Τσεχία μία από τις Πιλζέν ή Σλάβια (προσοχή υπάρχουν play offs στο τέλος),

στην Κροατία η Δυναμό Ζάγκρεμπ,

στην Δανία η Κοπεγχάγη ή η Μίντιλαντ, και

στη Σκωτία η Σέλτικ.

{κάνοντας κλικ πάνω σε κάθε χώρα βλέπετε τη βαθμολογία της αυτή τη στιγμή}

Ας τις δούμε πιο κάτω όλες αυτές σε έναν πίνακα για να αρχίσουμε να έχουμε μια εικόνα.

Οι αριθμοί αριστερά από τις χώρες αντιπροσωπεύουν τη θέση τους στην ευρωβαθμολογία της πενταετίας 2014/18 με βάση την οποία θα γίνουν όλες οι κληρώσεις τη σεζόν 2019-2020.

Ας προσθέσουμε δίπλα στις ομάδες αυτές τώρα και τους βαθμούς τους στην πενταετή ευρωβαθμολογία των ομάδων μέχρι αυτή τη στιγμή. Θυμίζω ότι αντίθετα με την ευρωβαθμολογία των χωρών που κάθε πενταετία επηρεάζει την μεθεπόμενη χρονιά, η ευρωβαθμολογία των ομάδων επηρεάζει την αμέσως επόμενη.

Επίσης θυμίζω ότι κάθε νίκη δίνει 2 βαθμούς και κάθε ισοπαλία έναν, ενώ μετρά το αποτέλεσμα στο τέλος της παράτασης (όπου έχουμε τέτοια).

Οι πρωταθλήτριες των υπολοίπων χωρών δεν μας ενδιαφέρουν, για την ώρα, γιατί όποιες κι αν είναι αυτές δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία των ομάδων.

Όπου υπάρχει σταυρός (+) σημαίνει ότι οι ομάδες συνεχίζουν να αγωνίζονται.

Όσες ομάδες έχουν βαθμούς με κόκκινο χρώμα δεν απειλούνται από τον ΠΑΟΚ, θα έχουν σίγουρα περισσότερους βαθμούς από αυτόν στο τέλος της χρονιάς.

Όσες ομάδες έχουν βαθμούς με πράσινο χρώμα δεν μπορούν να φτάσουν τον ΠΑΟΚ, άρα θα έχουν σίγουρα λιγότερους βαθμούς από αυτόν στο τέλος της χρονιάς.

Πάμε να δούμε τώρα πώς γίνονται οι κληρώσεις το καλοκαίρι.

Υπάρχει ένα θέμα σχετικά με τις πρωταθλήτριες των θέσεων 11, 13 και 15. Αυτές κληρώνονται κανονικά στον ενωρίτερο γύρο (CLQ4, CLQ3, CLQ2 αντίστοιχα) αλλά, αν η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει πάρει την πρόκριση στον όμιλο απευθείας μέσω του οικείου πρωταθλήματος τότε κληρώνονται στον αργότερο γύρο (απευθείας πρόκριση στα Group για την πρωταθλήτρια Αυστρίας, και CLQ4, CLQ3 για τις άλλες δύο). Θα τολμήσουμε να πούμε ότι αυτό θα συμβεί και φέτος όπως συνέβη όλα τα προηγούμενα χρόνια (με εξαίρεση την Τσέλση το 2012 και τη Λίβερπουλ το 2005).

Άρα βγαίνει από την εξίσωση η Σάλτζμπουργκ.

Επίσης ο ΠΑΟΚ δεν θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό γύρο, αλλά θα ξεκινήσει από τον τρίτο.

Εκεί δεν θα είναι ούτε η Γιουνγκ Μπόις, ούτε η πρωταθλήτρια Τσεχίας. Άρα από τις «επίφοβες» να έχουν μεγαλύτερη βαθμολογία ομάδες, ο ΠΑΟΚ θα συναντήσει μόνο την πρωταθλήτρια Ολλανδίας, τη Δυναμό Ζάγκρεμπ, την Σέλτικ και την Κοπεγχάγη, αν αυτή έχει πάρει το πρωτάθλημα Δανίας.

Οι Δυναμό Ζάγκρεμπ, Σέλτικ και Κοπεγχάγη (αν έχει πάρει το πρωτάθλημα Δανίας, είπαμε) θα έχουν ξεκινήσει έναν γύρο πριν και μπορεί να έχουν αποκλειστεί. Ακόμα κι αυτό να έχει συμβεί όμως, οι ομάδες που θα τις έχουν αποκλείσει θα έχουν «πάρει» τους βαθμούς τους, άρα θα είναι πάνω από τον ΠΑΟΚ στην κλήρωση.

Αυτό δεν τον ενοχλεί όμως τον ΠΑΟΚ, γιατί σε αυτή τη κλήρωση θα συμμετάσχουν συνολικά 12 ομάδες και ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να είναι πιο κάτω από πέμπτος, άρα θα είναι σίγουρα ισχυρός!

Φτιάχνουμε λοιπόν άλλον έναν πίνακα με τους ισχυρούς του τρίτου προκριματικού γύρου για να το δούμε και σχηματικά.

{αυτό είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ σενάριο για τον ΠΑΟΚ. Αν πάρει το πρωτάθλημα στη Δανία η Μίντιλαντ, ο ΠΑΟΚ θα είναι τέταρτος ισχυρότερος σε αυτή τη κλήρωση}

Σε κάθε περίπτωση, στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου ο ΠΑΟΚ είναι στους ισχυρούς!

Πάμε να δούμε και την επόμενη κλήρωση, στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ καταφέρει να φτάσει εκεί.

Στην τελευταία κλήρωση μπαίνει πια και η Γιουνγκ Μπόις που είναι πάνω από τον ΠΑΟΚ.

Επίσης μπαίνει και η πρωταθλήτρια Τσεχίας, που αν είναι η η Πιλζέν θα είναι πάνω από τον ΠΑΟΚ, αν όμως είναι η Σλάβια Πράγας θα είναι κάτω.

Θεωρούμε ότι όλες οι ισχυρές του προηγούμενου γύρου έχουν πάρει την πρόκριση, όπως και ΠΑΟΚ, και ξέρουμε πια ότι σε αυτή τη κλήρωση συμμετέχουν 8 ομάδες, άρα οι ισχυροί είναι 4.

Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα κάτω από την πρωταθλήτρια Ολλανδίας, τη Σέλτικ, τη Δυναμό Ζάγκρεμπ και τη Γιουνγκ Μπόις. Άρα είναι ήδη πέμπτος. Δηλαδή ΔΕΝ είναι στους ισχυρούς. Το κακό μπορεί να μην σταματά εκεί όμως. Υπάρχει πιθανότητα να πάρει το πρωτάθλημα στη Δανία η Κοπεγχάγη και στη Τσεχία η Πιλζέν. Και οι δύο αυτές ομάδες έχουν περισσότερους πόντους από τον ΠΑΟΚ, άρα ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι έως και έβδομος σε αυτή τη κατάταξη των οκτώ ομάδων. Γιατί τον ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ αυτό όμως??? Γιατί οι Δυναμό Ζάγκρεμπ, Σέλτικ και Κοπεγχάγη (αν και εφόσον είναι πρωταθλήτρια Δανίας) θα έχουν ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο τους αγώνες. Αν έχει γίνει εκεί κάποια ή κάποιες εκπλήξεις κι έχουν αποκλειστεί μερικές από αυτές ο ΠΑΟΚ μπορεί στον τρίτο γύρο να μην οφεληθεί (δεν τον ενδιαφέρει άλλωστε, αφού εκεί είναι σίγουρα ισχυρός), στον τέταρτο προκριματικό όμως αυτές οι ομάδες που έκαναν την έκπληξη στον δεύτερο γύρο θα πάνε στη σωστή βαθμολογική τους θέση, δηλαδή κάτω από τον ΠΑΟΚ.

Συμπερασματικά:

Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα ΙΣΧΥΡΟΣ στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Ο ΠΑΟΚ είναι αρχικά ΑΔΥΝΑΜΟΣ στον τέταρτο προκριματικό γύρο. Έχει πολύ ισχνές ελπίδες να περάσει στους ισχυρούς αν συμβούν μια σειρά από μικρά θαύματα που ΔΕΝ εξαρτώνται από αυτόν.

Πάμε να δούμε ποιοι θα είναι οι πιθανοί αντίπαλοί του.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει έναν από τους τέσσερις πρώτους. Αν μία από τις Πιλζέν και Κοπεγχάγη (ή και οι δύο) χάσουν το πρωτάθλημα στη χώρα τους, τότε στους Άγιαξ ή Αϊντχόβεν και Σέλτικ θα προστεθούν με τη σειρά η Γιουνγκ Μπόις και η Δυναμό Ζάγκρεμπ.

Από |2020-07-20T19:09:00+00:0017 Δεκεμβρίου, 2018|Champions League 18-19 Preview, men only|0 Σχόλια